از کجا شروع کنم؟ نقشه راه ورود به دنیای الکترونیک

سلام دوستان :waving_hand:
من قبلاً توی برنامه‌نویسی وب کار کردم و الان می‌خوام وارد دنیای الکترونیک بشم. مسیر یادگیریش برام مبهمه و دنبال یه نقشه راه هستم.

می‌خوام بدونم:

• برای شروع چه چیزهایی باید یاد بگیرم؟

• چه ترتیب یا مسیری رو پیشنهاد می‌کنید؟

• شاخه‌های مختلف مثل مدار، میکروکنترلر، رباتیک و … رو چطور می‌شه یاد گرفت و برای هر کدوم چه منبعی خوبه؟

اگه کسی می‌تونه یه نقشه راه یا منابع خوب معرفی کنه خیلی ممنون می‌شم :folded_hands:

سلام

از این لینک این کتاب رو دانلود کن و خوب بخون و یادبگیر:

اگر کتاب خون نیستی باید هزینه کنی و مالتی مدیا بگیری که توصیه نمیکنم چون هر مدرسی بر اساس گرایش تخصصی خودش مباحثی رو که لازم دونسته تدریس کرده مثلا مدرسی که میکروکنترلر کار میکنه قطعا وقت دوره رو به مباحث غیر تخصصی نخواهد گذراند و این برای شما در ابتدای راه چندان مطلوب نیست ، دوره آموزش تصویری جامع الکترونیک نمیشناسم و نشنیدم، خودت باید بر اساس سرفصل ها و فن بیان مدرس تحقیق کنی.

بعد از مطالعه اون کتاب کتابهای مدار الکتریکی 1 و الکترونیک 1 و الکترونیک پایه یا کاربردی هنرستان رو بخون

مدار 2 و الکترونیک 2، مدار منطقی، تکنیک پالس و مدار مجتمع و غیره رو اگر از بقیه شنیدی جدی نگیر چون تخصصی هستند (فعلا زوده)

دلیل اینکه این کتب رو معرفی میکنم چیه؟

این کتب بر اساس منابع معتبر برای بچه های درس نخون هنرستان طوری تدوین شده که راحت بفهمن، درسنامه مصور کامل و روانی داره و مثالهای ساده تا متوسط توشون بیشتر از مثالهای سخته، بر خلاف منابع دانشگاهی که تمرکزشون بر اثبات قواعد برق و فیزیک الکترومغناطیس از طریق محاسبات و ریاضیه در این منابع برای بچه های هنرستان که ریاضیات ضعیفی هم معمولا دارند تمرکز بر یادگیری ذات المانهای برقه (مقاومت، سلف، خازن و غیره) و این پیشرفت شما رو در ابتدای کار خیلی راحت میکنه به نسبت منابع صرفا محاسباتی دانشگاهی.

کتابهای بالا ستون فقرات یک مهندس برق در هر صنعتیه که باید بلد باشه، اونها رو که مسلط شدی تحقیق کن چه صنف و گرایشی از برق رو دوست داری و بهتر میفهمی چون فقط علاقه مهم نیست بلکه فهمیدن هم مهمه مثلا من مخابرات علاقه دارم اما حوصلم نمیکشه پس بدردم نمیخوره!

از کسی نپرس چون هر کسی بر اساس علاقه و تجربه خودش به شما مشاوره میده مثلا من مدار منطقی و FPGA دوست دارم اما این دلیل نمیشه که شما هم مثل من دوست داشته باشی یا مثل من موفق بشی یا برعکس نشی !

شاخه های برق همه به هم مرتبط هستند مثلا شما اگر بخوای با میکروکنترلر یک موتور راه اندازی کنی نمیتونی بدون دانستن مباحث الکترونیک پایه و حتی آنالوگ اونو انجام بدی، رباتیکی که اشاره کردی بدون میکروکنترلر معنی نمیده (میشه بدون میکرو هم باشه اما به ندرت)

شما اول کتبی که گفتمو مسلط شو بعدا همینجا اگر برای ورود به اون زمینه تخصصی سئوالی داشتی مطح کن پاسخ میگیری

موفق باشی

(ادمین جان اگر صلاح میدونی این پست رو با عنوان مناسب پین کن همه تازه کارا ببینند چون برای بار چندمه این سئوال مطرح میشه)

2 پسندیده

سلام وقتتون بخیر.
من بیشتر با دوره‌های ویدئویی راحت‌تر یاد می‌گیرم و کتاب خوندن برام سخت هست. به همین خاطر دنبال یک دوره‌ی جامع و قدم‌به‌قدم از صفر تا صد الکترونیک هستم که برای تازه‌کارها مناسب باشه. اگر دوره‌ای سراغ دارید که مطمئن و کامل باشه ممنون می‌شم معرفی کنید

سلام

کتب و منابع آموزشی ویدئویی و حضوری و غیره از خودشون علم جدید ارائه ندادند بلکه الگو یا کپی برداری شده از همین منابعی هستند که بالاتر گفتم، اونها هم از کتب مرجع جهانی.

تفاوت در سبک تدریس، فن بیان و مثال هاییه که در دوره ها ارائه میشه مثال عرض کنم قدیما من دوره ای خریده بودم که سرفصل مطالبش خوب و استاندارد بود، محتواشم خوب بود اما صدای مدرس تو مغزم بود، دوره خریده بودم که باز همه چیش خوب بود اما مدرس تند حرف میزد یا گاهی مثال های حوصله سر و بر و غیرکاربردی استفاده کرده بود … خلاصه به این بستگی داره که چه کسی اون دوره رو آماده کرده و در مالتی مدیا فقط محتوا ملاک نیست بلکه مدرس مهمتره.

باید خودتون دوره های مختلف رو ببینید، سرفصل هایی رو معمولا بصورت آزمایشی رایگان منتشر میکنند، ببینید با فن بیان و نحوه تدریس طرف مقابل ارتباط میگیرید یا مثل من وسطش خوابتون میبره…

سرفصل ها، مثال ها و منابع رو هم بررسی کنید تا انشا.. به نتیجه خوبی برسید

یک جستجو کنی اطلاعات زیادی میاد مثلا اینا:

1 پسندیده