سلام
خیلی ساله که طراحی انجام میدم.
برای یک برد که طراحی کردم از opamp مدل MC33078 استفاده شد.
داخل ایران این قطعه رو که خریدم فروشنده جنسی که داشت مال شرکت st بود.
همه نوع تستی انجام شد و بعد از تایید همه بخش ها برای تعداد بالا این برد ابتدا یه پیش سفارش با تعداد پایین جهت بررسی قبل از تیراژ به یه شرکت چینی داده شد.
محصول داخل چین PCB ساخته و قطعات هم مونتاژ کردن و بعد فرستادن ایران تا ما تایید مجدد کنیم و بعد تیراژ سفارش بدیم.
دیدیم که بخش opamp درست کار نمیکنه و همه بردها به غیر از یک مورد خروجی غیر قابل قبولی میداد.
پس از بررسی های زیاد متوجه شدیم این مدل opamp رو از شرکت ti معروف خریداری کردن اما همگی خروجی قابل قبولی نمیدن.
اما همشون یک عمل یکسانی رو انجام میدن
پارت نامبر mc330278 رو در دیتاشیت شرکت st وti با هممقایسه کردم و تنها تفاوت بزرگشون میزان رنچ تغذیه بود که شرکت st از 5 به بالا کار میکنه اما ti از 10 به بالا کار میکنه.
اما پین ها همگی یکی هستن.
سلام دوست عزیز
فکر میکنم این اتفاق معمولی در کار با op-amp ها باشه. اینکه چه نوع بایاسی براش انجام شده، با چه سیگنالهایی دارید کار میکنید و اینکه ورودی به صورتی دیفرانسیلی باشه.
در کل سفارش قطعات، SMT و تولید روندی هست که پارت نامبر دقیق قطعات نقش کلیدی رو ایفا میکنه و باید با جزئیات زیادی روش سخت گیری به عمل بیاد تا نتیجه مطلوب حاصل بشه.
ممنون میشم اگر تجربیاتتون در این روند رو به اشتراک بگذارید.
با سلام ، دلیلی که این آپ امپ رو برای کارتون انتخاب کردید چی هست؟
در دیتاشیتش مزیت خاصی ندیدم جز ولتاژ آفست پایین.
احتمالا بتونید از آپ امپ های جایگزین هم استفاده کنید.
این مورد رو در برخی قطعات دیده ام.
یه سری قطعات همون سری شماره ولی تولید کارخانه دیگریست که ممکنه بهبود در عملکرد داشته باشه.
مثلا همه ما رگولاتور ۷۸۰۵ رو میشناسیم اما این تراشه معمولا ۵۰۰ میلی آمپری است و بعضی کمپانی ها ۱ آمپری میسازند
سلام!
نمیدونم این تاپیک به نوعی سئوال محسوب میشه یا درد و دل و اشتراک تجارب که البته بیشتر به انتقال تجربه بیشتر شبیهه.
باید عرض کنم بله هر طراحی این تجربه رو اگر نداشته نمیشه بهش گفت طراح با تجربه !
در بحث پیاده سازی سخت افزار حتی پارت نامیر و Revision قطعه هم باید چک بشه و دقیقا نسخه اصل همون چیزی باشه که طراح بر حسب تست های آزمایشگاهی و تجربه شخصی انتخاب کرده در غیر اینصورت احتمال بروز چنین مشکلاتی بسیار بالاست!
باز جای شکرش باقیه که زود متوجه شدید از اون مشکلاتی نبوده که یک وقتهایی در شرایط خاص ظاهر میشه و آبرو میبره!
در طراحی آنالوگ این موضوع به نسبت دیجیتال حساس ترم هست !