نرم افزار باز کننده آرشیو gz و xz

با سلام من دو تا آرشیو دارم که نیاز دارم فایلهای این دو آرشیو را extract کرده و تغییر بدم و دوباره آرشیو کنم. Winrar و نرم افزارهایی که داشتم رو تست کردم ولی موفق نشدم باز کنم. کسی می‌دونه با چه نرم‌افزاری میتونم باز کنم و دوباره آرشیو کنم؟ به یونیکس وارد نیستم.

نتونستم فایلها رو اینجا آپلود کنم. ظاهراً فقط عکس رو میشه آپلود کرد. به هر حال یکی از آرشیوها فرمت tar.gz هست که یک فایل tar.gz.md5 هم به همون اسم مکملش هست و یکی دیگه tar.xz هست که فایل مکملش tar.zx.md5 هست. دنبال نرم افزاری هستم که بتونم این آرشبوها رو باز کنم و تغییر بدم و دوباره آرشیو کنم

کمی یونیکس یاد گرفتم و دستورات tar، gzip و xz رو امتحان کردم ولی همه گفتند فرمت صحیح نیست. کسی می‌تونه کمک کنه لطفا؟

سلام

اگر فرمت فایل واقعا و به درستی tar.xz یا tar.gz باشه (واقعی منظور در سطح فایل، نه انتهای نام فایل)، همون دستور tar باید به شکل زیر بتونه استخراجش کنه:

tar xvf archive.tar.xz

سلام. با تشکر سیستم امبدد لینوکس هست و این آرشیوها هم به احتمال زیاد باید xz و یا gz باشد ولی شرکت سازنده دستگاه احتمالا دستکاری جزئی‌در header فایل انجام داده که بصورت معمول با دستور tar نشه باز کرد. فکر کنم باید header یه فایل xz و یا gz واقعی رو با فایلهای خودم باید مقایسه کنم ببینم چقدر فرق داره. شاید تونستم دستکاری شرکت رو اصلاح کنم و آرشیو رو باز کنم. هر راهنمایی در این رابطه موجب مزید امتنان می‌باشد.

سوال: من دیدم tar, gzip و xz همه برای باز کردن آرشیو است. ظاهراً xz باید نصب شود. لطف میکنید فرق این سه را مختصر توضیح دهید؟

بجز این سه بازم دستوراتی در لینوکس برای آرشیو وجود دارد؟

اگر نمیدونید فایل با چه فرمتیه که با دستور file میتونید بفهمید (این دستور به امضای فایل کار داره نه اسمش). ی دستور جالب دیگه هم هست به اسم binwalk که سراسر فایل رو چک میکنه ببینه چه فرمت‌های شناخته شده‌ای میتونن توش باشن که کنار هم در یک پکیج قرار گرفتن.

در مورد اون فرمت‌ها هم، gz و xz دو الگوریتم فشرده سازی هستن مثل zip که خوب هر کدوم مزایا و معایب خودشون رو دارن. فرمت tar هم یک فرمت آرشیو سازی بدون فشردگیه. به دلایل محدودیت ذاتی xz و gz توی نگه‌داری دایرکتوری‌ها و اینجور مسائل، معمولا توی ترکیب با tar استفاده میشن. به این صورت که داده اول آرشیو و بعد فشرده میشه.

ابزار tar توی لینوکس/یونیکس همزمان هر دو کار رو برای شما میتونه انجام بده. دقیق نمیدونم برای مثلا باز کردن فایل .tar.gz نیاز هست که ابزار gz هم جداگانه نصب باشه یا نه. شما در مرحله اول ببنید فایل چیه اصلا که بعد بشه راه حل داد.

سلام. دستور file -z و file -Z میگه data. دستور binwalk هم میگه command not found
لینوکس Redhat enterprise 9 استفاده کردم

چرا سوییچ -z استفاده کردید؟ به شکل عادی file رو ران کنید. در مورد اون یکی هم طبیعتا باید نصبش کنید.

بدون سوئیچ هم باز data میزنم.
اون یکی رو باید چطوری نصب کنم؟ من یونیکس صفر هستم.

توی حالت عادی که اینترنت متصل بود به شکلی که زیر می‌نویسم به ترتیب برای سیستم‌های Debian/Ubuntu بیس، Redhat بیس و در نهایت Arch:

sudo apt install binwalk
sudo yum install binwalk
sudo packman -S binwalk

توی دبین مطمئنم اسم پکیجش همینه، اما از اون دو مورد دیگه مطمئن نیستم.

نکته بعد این که احتمالا پکیج منیجر شما روی سرور‌های خارجی تنظیم شده باشه و الآن در دسترس نباشه. باید بگردید و میرور داخلی پیدا کنید و روش تنظیم کنید.