میخواستم ببینم چطور میشه تعداد زیادی led رو با یک ترتیب مشخص کنترل کرد (حدود200 تا led) . مشابهش تابلو های روان هست که تعداد زیادی ال ای دی داره.
اگر به صورتی باشه که دیگه بعدش ترانزیستور نخواد و مستقیم به led وصل بشه خیلی بهتره.
برای راه اندازی تعداد زیادی ال ای دی راه های مختلفی داری ولی روشی که در تابلوهای روان استفاده میشه تلفیقی از بلوک بندی و اتصال ماتریسی است. در این روش ابتدا یک صفحه ی بزرگ (مثلا ۱×۱ متر) به بلوک های کوچکتر (مثلا ۱۰ تا بلوک ۱۰×۱۰ سانتی متر) تقسیم میشه که هر بلوک مدار کنترل مربوط به خودش رو داره و علاوه بر اون یک کنترل مرکزی داریم که تصویر رو به قسمت های کوچکتر تقسیم میکنه و هر قسمت رو به کنترلر بلوک مربوطه میده. اون کنترلر فقط مسیول نشان دادن اون قسمت عکس رو ال ای دی های اون بلوک هست. حالا در هر بلوک ال ای دی ها به صورت ماتریسی بسته میشوند که روش خیلی رایجی هست و توی اینترنت میتونی چیز های زیادی در موردش پیدا کنی.
و اما در مورد اینکه میشه بدون ترانزیستور باشه یا نه تنها به مدار شما بستگی داره ولی در کل در صورتی که از لحاظ توانی امکان درایور کردن ال ای دی ها بدون ترانزیستور باشه از لحاظ های دیگه ای مثل ایمن سازی و … کار منطقی نیست.
ال ای دی مصرف کننده جریان هست، شما میتونین یک LED 5mm رو با یک مقاومت 100K به ولتاژ 1000 ولت وصل کنین یا میتونین با یک مقاومت 10 اهم به ولتاژ 3 ولت وصل کنین یا اینکه از مدار درایور led استفاده کنین، مهم اینه که جریان عبوری از LED کنترل بشه. مثلا شما میتونین 93 ال ای دی با ولتاژ شکست 3 ولت رو با هم موازی کنین تا به ولتاژ شکست 280 ولت برسین، بعد برای اینکه به DC شده برق شهر که 310 ولت هست وصل کنین با یک مقاومت 3K سری کنین، به این صورت از هر LED فقط 10ma جریان رد میشه و تمام LED ها روشن می شوند. تلفات روی مقاومت هم برای 0.3 وات می باشد. اما باید به این نکته هم توجه داشت که در صورت افت ولتاژ برق شهر تا زیر 280 ولت DC تمام LED ها خاموش می شوند. پس اگر منبع تغذیه رگوله شده نمی باشد میتوانی از LED درایور استفاده کنید و ولتاژ شکست را به 200 ولت کاهش بدهید. پس انتخاب نحوه چیدمان و درایو به منبع تغذیه در دسترس و شرایط استفاده هم ربط دارد.
تو این سایت مقادیر مختلف از قبیل ولتاژ ورودی و ولتاژ led و … رو میدی
برات محاسبه می کنی چجوری باید وصل کنی
اگر از ال ای دی های توان بالا استفاده میکنید، از رگولاتور های مد جریان بایستی استفاده کنید. این نوع رگولاتور ها، مرتبا ولتاژ را تغییر میدهد تا یک جریان ثابت از بار عبور کند.
در مورد ال ای دی های توان پایین، ولتاژ را تثبیت میکنند، و با یک مقاومت سری جریان را محدود میکنند؛ایراد این روش این است که شدت روشنایی دیود با تغییر دما تغییر میکند، زیرا ولتاژ بایاس دیود ها به حرارت محیط ارتباط دارد…
اگر کاربری شما نمایش متن و تصویر هست، روش دوم مناسبه براتون.
اگر روشنایی و فلاشر مد نظرتونه از مبدل های مد جریان استفاده کنید.
سالهای پیش تابلوهای اسکوربورد ورزشگاهی طراحی کردم و میساختم
با شیفت رجیسترهایی مثل 74595 این کار شدنی هست و عمومی هم هست
فقط باید سعی بشه از بافر در جاهای مختلف استفاده کرد و بحث ایزولاسیون بصورت حداقل بافر را رعایت نمود
از خازنهای مناسب استفاده بشه
و زمین مدار مناسب باشه
یادم میاد یک نویز عجیبی روی مدار افتاده بود تابلو خیلی بزرگ شده بود و همه توسط یک SPI داشت تامین میشد که چند روز بود هم درگیرش بودم
در اخر با بزرگ و کوچکتر کردن زمین تابلوهای در کنار هم این مشکل حل شد
سلام من اموزش راه اندازی تابلو روان های اماده با میکروکنترلر رو درسایت منتشر کردم که بنظرم یه نگاهی به اصول عملکردی وکنترلی بندازید شاید مفید باشه .لینک مطلب