کاربرد و نحوه کار با پروژه SICAR چیست؟

درود عزیزان، من امروز با پروژه SICAR آشنا شدم، اما مطالب مربوطه یکم گنگ هستن برام، جزیاتیی که برام سواله اینا هستن:
کاربرد/های این پروژه چی هست؟
برای دانلود کانفیگ ها نیاز به دیاگ هست یا با پروگرامر به پین های دیتا اتصال انجام بدیم میتونیم باهاش کار کنیم؟
فایل json ای که دریافت میکنیم چه کارهایی میشه باهاش کرد؟ مثلا دیدن و حذف کد خطاها؟ ریمپ و تیونینگ خودرو؟ تست قطعات مانند قابلیت دستگاه دیاگ؟
لطف میکنید که جزییات رو easy to read و قابل فهم تر شرح بدید.
ممنونم🙏

1 پسندیده

سلام.
در مورد کاربرد:
شما ممکنه پروژه ای داشته باشید که نیاز هست داخل خودرو استفاده بشه و از اطلاعات ماشین استفاده کنه، حالا این رنج وسیعی داره از ساخت کامپیوتر سفری و Head up display و ردیاب گرفته تا ساخت دیاگ تعمیرگاهی برای بررسی پارامتر های موتور و تغییر یکسری از پارامتر ها مثل دمای روشن شد فن و تست فن و… خودرو. حالا چطور میتونید با خودرو یا به طور دقیق تر با ECU خودرو ارتباط بگیرید؟
از طریق درگاه OBDII (پایین تر توضیحش دادم)

حالا چطور میتونید اطلاعات رو از خودرو دریافت کنید؟
مثلا شما نیاز به دور موتور ماشین یا دمای آب دارید، اینجاست که مشکل اصلی شروع میشه. تقریبا میشه گفت هیچ استاندارد مشخصی برای دریافت پارامتر های مختلف وجود نداره که همه ECU ها از اون استفاده کنند، که این مشکل در ECU هایی که روی خودرو های ایرانی نصب شده خیلی حاد تره و اصلا شبیه به هم نیستند.

پس این اطلاعات کجا هست و چجوری بدست میاد؟
این اطلاعات نزد سازنده خودرو یا دقیق تر نزد سازنده ECU هست و هر شرکتی که خودرو میزنه، یه دیاگ شرکتی هم داره که خودرو های خودش رو به طور کامل پوشش میده. حالا کسایی که دیاگ میسازند میاند این دیاگ های شرکتی رو تهیه میکنند و به ماشین متصل میکنند و تبادل دیتا رو SNIFF میکنند و دستورات لازم رو برای ارتباط با ECU بدست میارند.

حالا توی پروژه SICAR این اطلاعات و دستورات جمع آوری و دسته بندی شده و برای هر خودرو داخل یک فایل json قرار گرفته تا افراد بتونند توی همون کاربرد های مختلف که در ابتدا اشاره کردم و کاربرد های دیگه ازش استفاده کنند.

نمونه ای از این پارامتر ها که نیاز هست برای دریافت اونها دستور مربوطه ارسال بشه (به صورت دقیق تر PID)

در مورد اتصالش به خودرو:
اگر به طور خلاصه بخوام توضیح بدم، توی 90 درصد ماشین هایی که امروزه در حال کار هستند یه کانکتور هست به نام OBDII که توی این کانکتور چند تا پروتکل سخت افزاری مختلف در نظر گرفته شده که هر ماشین یکی از این ها رو پشتیبانی میکنه. که توی ماشین های ایرانی قدیمی اکثرا KWP2000 هست و ماشین های تولید داخل جدید و کلا ماشین های روز دنیا از CAN استفاده میکنند.


حالا چندین سال پیش یه دانگلی تولید شد به نام ELM327 که به همین کانکتور OBDII وصل میشه و همه پروتکل های OBDII رو ساپورت میکنه و همه اینها رو تبدیل میکنه به یه دیتای سریال ساده که بشه راحت از طریق وای فای یا بلوتوث یا USB (با کمک مبدل سریال) انتقالش داد. تا مثلا بشه با یه کد پایتون یا C روی کامپیوتر یا روی میکروکنترلر یا رزبری پای یا … به راحتی از طریق OBDII به ماشین وصل شد.
پروژه SICAR هم از همین بستر برای ارتباط با خودرو استفاده میکنه و با کمک یک کد پایتون دستورات رو از طریق پورت سریال به ELM327 و از طریق اون به ECU انتقال میده.

و در مورد اینکه فایل JSON چه عملکرد هایی رو پشتیبانی میکنه:
در حال حاظر فقط خوندن پارامتر ها توسط پروژه SICAR پشتیبانی میشه مثل خوندن دمای آب، دمای موتور، گشتاور موتور و صدها پارامتر دیگه. اما قرار هست که در آینده بقیه عملکرد هایی که شما نام بردید و خیلی چیزای دیگه بهش اضافه بشه، این تازه شروع کاره و مطمئنا زمان بر هست و نیاز به همکاری و همراهی بقیه دوستان هم داره، مثل تمام پروژه های اوپن سورس دیگه.

برای شروع کار با پروژه SICAR هم بهترین نقطه، صفحه راهنمای شروع سریع هست.

سعی کردم خلاصه و کامل توضیح بدم :slight_smile:

3 پسندیده

بسیار عالی ممنونم
شانس این هست که با ELM327 های بلوتوثی هم کارو پیش برد؟
من تازگی تو حیطه برق خودرو ورود کردم، اگر بتونم r&d کنم امید دارم بتونم یچیزایی از دلش درییارم، از چه طریقی میشه همکاری کرد برای ارتقا پروژه؟