انتخاب باطری برای SIM800C

سلام
از متخصصینی که سابقه کار با ماژولهای مخابراتی مثل SIM800 رو دارند نیاز به راهنمایی در انتخاب بهترین گزینه برای تامین ولتاژ RTC این ماژول هستم.

طبیعتاً وقتی میگیم (بهترین) یعنی باید مجموعه ای از محسنات رو داشته باشه مثل اقتصادی و کم هزینه بودن، در دسترس و رایج بودن (چیز خاص و انحصاری نباشه که مجبور شی براش بری یه مغازه خاص) و در نهایت دوام و طول عمر مفیده.

دیتاشیت ماژولی که باهاش کار میکنم پیشنهاد کرده جنس باطری «لیتیوم» باشه و رنج ولتاژ دریافتی رو از ۲.۹ الی ۳.۳ ولت تعیین کرده که نرمالش میشه ۳ ولت.

از طرفی همون‌طور که میدونید این ماژول ها یا حداقل این که من دارم قابلیت شارژ باطری زمانی که ماژول از برق تغذیه استفاده میکنه رو داره بشرط اینکه در باطری از نوع قابل شارژ و در محدوده مجاز ولتاژ فوق باشه‌.

پس بهتره از این امکان شارژ توسط ماژول جهت کاهش حجم مدار و حذف مدار شارژر استفاده کرد اما چالش داریم!

اول اینکه اکثر باطری های لیتیوم یون یا لیتیوم پلیمر ارزان و رایج در بازار ۳.۷ ولتی هستند و اگر بخواهیم با مقاومت (مثلا تقسیم ولتاژ) ولتاژشان رو کاهش بدیم طبیعتا جریان شارژ رو که میکروآمپریه رو محدود میکنیم (اگر کسی این کار رو کرده لطفا بگه)

دیود هم برا ایجاد افت ولتاژ که جریان شارژ از ماژول رو مسدود میکنه، مدار شارژ جدا هم حجم مدار رو افزایش میده و دیگه نمیتونیم از قابلیت شارژ ماژول استفاده کنیم.

میمونه باطری های متال هیدرید یا نیکل هیدرید که میشه دو تا ۱.۵ ولتی شارژی ازشون با قیمت مناسب تهیه کرد اما عیب اینه که با پیشنهاد لیتیوم بودن باطری در دیتا شیت در تضاده و نمی‌دونم استفاده از اونها رو بصورت مستقیم با ماژول کسی تجربه داره یا نه!

نوع لیتیوم ۱.۵ ولتی قابل شارژ قیمت بالایی داره و دوتاش بالای ۵۰۰ هزارتومانه ، شارژی لیتیوم ۳ ولت مثل انواع سکه ای هم کمیابه و گران غیر سکه ای هم همینطور.

خازنم اگر بگذارم بعد از دشارژ اگر برق بیش از چند ساعت قطع باشه خالی میشه.

اگر باطری غیر شارژی بگذارم دایم باید نگران تمام شدن ظرفیتش باشم مثلا دو تا قلمی ۱.۵ ولت که میشه ۳ ولت مشخصه که مدت زیادی مثلا چند ماه نگه نمیداره و باید تعویض شه،

باطری غیر شارژی با ولتاژ بالاترم اگر بگذارم مثلا ۹ ولت کتابی بعدش با رگولاتور ۳ ولت کنم درسته که مدت بیشتری از دوتا ۱.۵ ولت کار میکنه اما بنظر ضایع میاد و کماکان دیگه از امکان شارژ ماژول بی بهره ایم.

دستگاه رو میخوام تو منزل شهرستان استفاده کنم که خودمون نیستیم و هر از گاهی میریم و از طرفی نگه داشتن ساعت ماژول زمانی که برق میره خیلی اهمیت داره چون اساس کارش بر حسب زمان و تاریخه که از سیم کارت میخونم، یادآوری کنم جریان باطری مهم نیست برا نگه داشتن ساعت، قرار نیست پیام بدم موقع بی برقی و قرارم نیست برق تغذیه دستگاه رو قطع کنم مگر زمانی که برق میره، معمولا همین امسال تا دوبار در روز هر بار بمدت ۲ الی ۳ ساعت قطعی برق رو داشتیم در اون منطقه.

پیشنهاد شما چیه؟ سپاس.

سلام
نمیتونید به جای اینکه با باتری ساعت رو تنظیم نگه دارید با دستورات خود gsm پس از ریستارت شدن ساعت و تاریخ رو ازشبکه بگیرید و بروز کنید؟

1 پسندیده

سلام آقا احسان ذاکری گلی به گوشه جمالتان که واکنشی به این پست دادید
خدمتتان عرض کنم که ایرانسل از روش LTS (Local Time Stamp) برای ذخیره سازی اطلاعات زمان در سیمکارت پشتیبانی نمیکند و منطقه ای که من قراره این دستگاه رو نصب کنم فقط ایرانسل خوب آنتن میده (با قطعی برق بعد از تنظیم ساعت روی سیمکارت ایرانسل اگر ساعت ماژول با باطری نگه داشته نشه اطلاعات ریست میخوره تو این روش در حالی که همراه اول و رایتل اینطور نیست و با قطع برق هم این اطلاعات ذخیره میمونه طبق چیزی که من میدونم حالا اگر شما یا کسی تجریه مفیدی در این زمینه بر خلاف چیزی که عرض کردم داره استقبال میکنم) روش بعد که NTP (Network Time Protocol) هست هم اطمینان بالایی نداره چون گاهی اوقات سرور قطع میشه و اینترنت عملکرد منطقه ای خوبی نداره اونجا و علاوه بر این اگر شارژ سیمکارت تموم شده باشه اون روش عملا بی استفادست برای به روزرسانی زمان، و قرارم نیست به دلایل فوق با نت کار کنم.
میمونه این که با همون روش LTS اطلاعات زمان رو بعد از مقدار دهی رو ماژول با باطری شارژی که از ماژول شارژ میشه نگه دارم، خودم نظرم باطری سکه ای شارژیه.

1 پسندیده

ارادت دارم
یه روش به ذهن من میرسه، اینکه هروقت منبع تغذیه دوباره وصل شد، یه پیام به خود ماژول بده، تا جایی که میدونم زمان ارسال پیام توسط شبکه توی پیام دریافتی قرار داده میشه.

1 پسندیده

سلام دوست عزیز
من اگر جای شما باشم از سوپر خازن استفاده میکنم مثلا با ظرفیت چند تا چند ده فاراد که نگرانی تاریخ انقضا رو نداشته باشم ولی اگر به نحوی به gprs ممکنه دسترسی داشته باشیم توصیه میکنم تایم رو با ntp سینک کنید

1 پسندیده

سلام و درود بر عالیجناب زئوس و بر و بچه های المپ :wave:
مدت مدیدیه که سعادت هم صحبتی با شما رو نداشتم

دیتاشیت میگه 4.7uf به بالا میتونیم بگذاریم،مصرف VRTC ماژول هم در حد میکروآمپره فکر کنم 3~5 میکرو آمپر.
یک بار تو فکر استفاده از یک خازن الکترولیت 4700uf بودم اما ESR خازن بزرگ هم بهمون نسبت بالا میره در طول زمان !
حالا اینکه خازن 4700uf در قیاس با یک باطری سکه ای شارژی لیتیوم چقدر ظرفیت و ESR داره رو نمیدونم باید دیتاشیت اون باطری مورد نظر رو بررسی کنم، تو بازار اغلب باطری سکه ای های شارژی رایج 1220 و 2020 هستند.
GPRS اون منطقه خیلی داغونه و علاوه بر اون تجربه قطعی سرور یا اتمام شارژ سیم کارت (حجم اینترنت) رو برای بروزرسانی با NTP در پروژه دیگه قبلا داشتم، بهمین دلیل میخوام LTS استفاده کنم (اخذ اطلاعات تقویم و زمان از اپراتور سیم کارت) و هر نیمه شب زمان میکرو رو با ماژول بروز رسانی کنم برا بحث تقویم. و عقب افتادگی احتمالی RTC میکرو.
چیزی که واضحه خازن بزرگ میتونه قطعی های مقطعی روزانه رو مدیریت کنه اما در حد چند روز قطعی دشارژ میشه، احتمالا این هفته با یک سیم کارت همراه اول یا رایتل اون اطراف تست میکنم اگر با قطعی برق در روش LTS اطلاعات زمان و تقویم در سیمکارت ریست نشه دیگه مشکلی برای این مورد نیست و از همراه اول یا رایتل استفاده میکنم بجای ایرانسل (تو ایرانسل بعد از ست کردن زمان و تاریخ با قطعی برق مقادیر ریست میشه در روش LTS) و کلا خودمو از داستان باطری راحت میکنم چون دیگه خیالم راحته که با قطع برق هم ساعت و تقویم سیم کارت که از اپراتور میگیره ریست نشده و بعد از قطعی برق زمان رو بروزرسانی میکنم از سیمکارت.
سپاس از مشارکت سازنده شما و مشتاق استفاده بیشتر :pray:
[/quote]

سلام - خواهش میکنم دوست عزیز - نظر لطف شماست
ببینید NTP به حجم دیتای زیادی نیاز نداره معمولا هم خیلی سریع سینک میشه - این که زمان رو از اپراتور بگیرد هم فکر خوبی هست ولی شاید همه پاپ سایت ها ازش پشتیبانی نکنند،
در مورد خازن هم من منظروم این مدل خازن هایی که مثال زدید نیست من super cap ها رو میگم که عملا یه جور باتری حساب می شوند لینک زیر رو ببینید

https://isee.sisoog.com/products?filters=%7B%22search_phrase%22%3A%22%D8%A7%D8%A8%D8%B1+%D8%AE%D8%A7%D8%B2%D9%86%22%7D&offset=40

1 پسندیده

ارادت دارم

از شما زیاد یاد گرفتم در طول این سالها پای پست ها در بخش نظرات اما مدتی بدلیل مشغله کم پیدا بودید و البته من هم همینطور!

منظورتون از پاپ سایت رو درست نفهمیدم “نزدیک ترین دکل یا تجهیز اپراتور منطقه ای” رو میفرمائید که اونجا قراره ازش سرویس بگیرم؟ نشنیدم این مورد رو شما تجربه بروز این مشکل رو داشتید؟ اگر اینطور باشه که واویلاست و باید برم اونجا حضورا تست کنم!

امروز صبح تو تهران تست کردم با همراه اول رو LTS با قطع و وصل تغذیه ماژول هم مقادیر صحیح بروزرسانی شد اما اگر در اون منطقه شهرستان بقول شما این امکان نباشه اجبار دارم در استفاده از NTP

در مورد سوپرخازن لینک رو که لطف کردید گذاشتید دیدم (اون هم به سیسوگ ختم میشد :sweat_smile:) اینطور که متوجه شدم ظرفیتشون از میکروفاراد فراتر میره و در محدوده فاراد قرار میگیره، بله قاعدتا باید عملکردشون دست کمی از باطری نداشته باشه و در مورد ESR داخلی خازنم فکر کنم رو ولتاژهای پائین این مقدار در خازن در طول زمان ناچیز باشه.

1 پسندیده