سلام به همگی
دوستان بنده مدتی هست که یک اینورتر طراحی کردم همه چیز خوبه تا اینکه مثلا پراپ اسکوپ رو که به خروجی میزنم تا شکل موج رو ببینم stm32 هنگ میکنه و دیگه عمل کرد خودش رو از دست میده یا مثلا وقتی یه لامپ هم بهش اضافه یا کم میکنم همین مشکل رو داره نمیدونم باید چی کار کنم از خازن تانتانیم گرفته تا فریت بید همه رو گذاشتم روی تغذیه میکرو دیگه عقلم به جایی قد نمیده
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام،
در مدارات سوئیچینگ باید ملاحظات زیادی برای کم کردن اثر نویز لحاظ بشه (از طراحی سخت افزار تا برنامهنویسی)
- در طراحی مدار باید برای قسمتهای مختلف فیلترهای مناسب استفاده کنید (به خصوص در قسمت تغذیه). استفاده از قطعات مناسب هم مهمه (مثلاً در نظر گرفتن ESR خازن) و همچنین طراحی اصولی ترانس.
- در مرحلهی بعد (که مهمترین مرحله هم هست) باید طراحی PCB مناسب داشته باشید. خیلی مواقع شما طراحی مدار عالی دارید اما هر کاری میکنید از مدار جواب نمیگیرید. در طراحی PCB محل قرار گیری قطعات و جدا کردن قسمتهای مختلف اهمیت خیلی زیادی داره. قسمتهای دیجیتال، آنالوگ، توان بالا، فرکانس بالا و غیره باید به صورت اصولی جدا شده باشند. به طور کلی چینش قطعات اهمیت زیادی داره که خیلی مواقع توجه چندانی بهش نمیشه.
نکتهی بسیار مهم بعدی بحث زمین (Grounding) و لوپهای جریانی هست که اگر سرچ کنید منابع زیادی در موردشون هست (در ادامه دو تا منبع معرفی کردم)
توجه کنید که هر پایهی میکرو در طراحی PCB میتونه مثل یک آنتن عمل کنه و مسلماً هر چه طول ترکهای GPIOها بلندتر باشه احتمال تاثیر گذاشتن نویز القایی بیشتر میشه. بنابراین سعی کنید همیشه ترکها رو کوتاه بکشید (مگر جاهایی که مجبور هستید مثل سیگنالهای فرکانس بالا و دیفرانسیلی).
نکتهی مهم دیگه هم استفاده از پلیگان و شیلد برای قسمتهای حساستره.
به طور کلی هر چه شما در مرحلهی طراحی PCB وقت بذارید و طراحی اصولیتری داشته باشید ضرر نمیکنید.
پیشنهاد میکنم در این مورد با خوندن این دو تا منبع شروع کنید:
این هم یک منبع دیگه که در سه پارت در همین مورد توضیح داده:
- در بحث برنامهنویسی هم باید ملاحظاتی داشته باشید. برای مثال تعیین تکلیف پایههای شناور و بدون استفاده و های امپدانس کردن اونها و یا جدا کردن پورتهای سرعت بالا از قسمتهای آنالوگ (روی باس مشترک نباشند).
این داکیومنت ST هم میتونه کمک کننده باشه:
3 پسندیده
واقعا ممنونم از شما و وقتی که گذاشتید برای این توضیحات مفید
بنده زیاد وارد به بحث طراحی pcb نیستم ولی تا جای ممکن سعی کردم نکات رو رعایت کنم مثلا مدار کنترل رو من چهار لایه زدم و دو لایه میانی رو پلی گان زمین گرفتم با این حال تاپ و باتوم رو هم پلی گان زمین دادم و خازن های تغذیه میکرو را تا حد ممکن نزدیک به پایه ها قرار دادم در کوتاه ترین خط کشی
این نکاتی که شما زحمت کشیدین رو با دقت مطالعه میکنم و مقایسه میکنم با طراحی که داشتم خیلی ممنونم باز از اطلاعت مفیدی که در اختیار بنده قرار دادید
2 پسندیده