راهنمایی و عیب یابی منبع تغذیه سوئیچینگ لپ تاپ دل

سلام عزیزان و وقت بخیر.
ما یدونه شارژر لپ تاپ دل داریم، دو تا ترانس داره ، فیوز سوزونده بوده، برای تجربه و آموزش می خواستم عیب یابی و تعمیرش کنم.
فیوز 3.15 آمپری را عوض کردیم، با لامپ تست ، متوجه شدیم، پل دیود هم سوخته، اونو هم با مدل متناسب ش تعویض کردم، متوجه شدیم بازم سلام تست روشن میشه، متوجه شدیم یدونه از ماسفت های قدرت به همراه فیوز مقاومتی 2 دهم اهمی سوخته.
الان لامپ تست روشن نمیشه، ولتاژ 310 ولت هم در خازن فیلتر داریم، ولی شارژر روشن نمیشه، کمی گوش دادیم ، صدای سوئیچینگ نمیاد!
من دیگه موندم این چشه.
میشه کمک کنید؟
خیلی ممنون می شوم دوستان کمک کنید.

سلام
با توجه به توضیحات ، نیمه هادی های دیگر مدار مثل دیود ها و آی سی ها را تست نمایید
خازن های سمت خروجی را تست کنید
ترانس ها را تست نمایید

در مرحله بعد نقشه حدودی را از روی کاتالوگ آی سی کنترلر بررسی کنید و ببینید ولتاژ های تغذیه و بایاس مدار برقرار است یا نیست

2 پسندیده

سلام،
همون طوری که مهندس حریری فرمودند شما باید IC رو هم چک کنید. وقتی مقاومت روی گیت ماسفت سوخته احتمالش هست که IC کنترلر سوئیچینگ هم سوخته باشه. ممکنه یک دیود زنر هم اون اطراف باشه که باید چک کنید.
به طور کلی برای تعمیر منابع تغذیه‌ی سوئیچینگ به این ترتیب باید عمل کنید:

1. بررسی ظاهری برد و قطعات (باد کردن خازن، سوختن مقاومت، سوختن و بلند شدن ترک، لحیم سردی)
  2. بررسی فیوز ورودی
  3. بررسی پل دیود
  4. بررسی مسافت
  5. بررسی مقاومت گیت (که شما تا این مرحله رو انجام دادید)
  6. بررسی IC سوئیچینگ (باید تعویضش کنید)
  7. بررسی دیودها (زنر و معمولی) و ترانزیستورهای اطراف ماسفت و IC سوئیچینگ
  8. بررسی اهمی مقاومت‌های وات بالا
  9. بررسی دیود یا دوبل دیود خروجی

با بررسی این موارد در 90٪ مواقع مشکل پیدا و حل میشه.

4 پسندیده

سلام، ممنون، متأسفانه امکان تعویض آی سی را ندارم، مقاومت های اطراف آی سی سوئیچینگ را چک کردم، همه سالم بودن، مقاومت های ۰ اهم هم سالم بودند.
پارت نامبر آی سی سوئچینگ مربوطه TEA1753T
می باشد، متأسفانه امکان آپلود PDF را ندارم.

دیود های شاتکی سالم هستند ، ولتاژ 310 را در خازن صافی اولیه داریم.