ساخت شارژر باطری

سلام و درود
من امید
تازه وارد خانواده انجمنی …
من دارم شارژر یا منبع تغذیه می سازم.
چندین مدل مدار و از نت سرچ کردم و ساختم.اما به دل ننشست.
دو عدد ترانس 26v ac 3A دارم.
اما سیم پیچ اولیه سه سیم220
سیم پیچ ثانویه دوسیم.
بلد نیستم به 12v یا موازی یا سری ببندم.
کلی امتحان کردم.
در نهایت انجمنی ها گفتند باید ورودی بیشتر از خروجی باشد
هر ترانس 3A خروجی داره
الان من راهنمایی لازم دارم که این دو ترانس و هم زمان برق زدم.خروجی مثبت ب مثبت منفی به منفی
ایا الان 6A خوام داشت؟!
و دوم، مداری که جریان خروجی ش بیشتر باشه چیه!

سلام دوست عزیز
شما 6A جریان روی خروجی 12 ولت نیاز دارید ؟
آیا محدودیت های خاصی هم در مدارتون دارید ؟
به طور کلی بر اساس جریان و خروجی مورد نیازتون باید ضخامت سیم و تعداد دور هر طرف رو محاسبه کنید و بپیچیدش، نرم افزارهای مختلفی هم برای این کار وجود دارند، پیشنهاد میکنم از یک ترانس بزرگتر استفاده کنید بجای موازی کردن دو ترانس !
اگر هم محدودیت فضا دارید بهتره برید سراغ مبدل های فلای بک.

با تشکر
دسترسی به ترانس بهتر نیست.
ماژول هم استفاده کردم.اما خیلی اذیت داشت.
راهنمایی کنید لطفا
منبع تغذیه متغیر +شارژ کردن باطری خودرو
ترجیحا خرجی بالای 6A باشد (بین 5تا …)
TIP3055دوتا دارم
D1047دوتا دارم.
خازن های4700 50و35v دارم.

BD139دارم
پل دیود 10امپر هم دوتا هست
مشکل سایز سیم و اندازه ندارم.
ممنون میشم که فرصت کسب مهارت در کنار شما اساتید را داشته باشم

سلام علیکم
اگر فقط یک منبع تغذیه ساده میخواین بسازین برای استفاده های معمولی هیچ مشکلی نیست و میتونیم مرحله به مرحله پیش بریم
اما اگر منبع رو برای کارهای حساس میخوای بسازی چون نیاز به تخصص بالا داره و خیلی وقت گیره فکر نکنم توی فروم ها به نتیجه ای برسی.

البته بعید میدونم شما برای کارهای حساس این منبع رو بخواین پس مشکلی نست.
فقط برای اینکه بشه بهتر راهنمایی کرد بهتره از قطعاتی که دارین یه عکس بگیرین و بزارید مخصوصا ترانس هایی که دارین رو بهتره عکس بگیرین و کنار هر سیم بنویسین که چند ولت هست برای اینکار میتونی ترانس رو روی یک کاغذ بزاری و روی کاغذ مقدار ولتاژ هر سیم رو بنویسی
چون من متوجه نوع ترانس شما نشدم و نفهمیدم که ترانس سه سر 220v چی میتونه باشه.

مراحلی که باید پیش ببرید:
1- با یک ترانس یا منبع تغذیه سوئیچینگ (که برای کار شما ترانس بسیار بهتره) برق 220 ولت شهر رو کاهش بدی به مثلا 26 ولت
2- با یک مدار یکسوساز ولتاژ AC رو به DC تبدیل کنی
3- با مدارات کاهنده ولتاژ رو به مقداری که میخوای تبدیل کنی
4- مدار محافظ که اختیاری هست بزاری تا اگر یه وقت اتصال کوتاه شد نسوزه

1 پسندیده

سلام مجدد
شما در عمل دو طبقه مداری برای دست یابی به مدار مورد نظرتون دارید
طبقه اول : کاهش ولتاژ AC از 220v به مقداری مانند 36v که خروجی ترانس هاتون هست و یکسو سازی این خروجی با استفاده از پل دیودی که دارید.

طبقه دوم :
اینجا دو راه حل دارید مجددا
روش سامورایی : در این روش باید در ابتدا از ترانسی در مرحله قبل استفاده کنید که خروجی 14 الی 15 ولت به شما میده، سپس استفاده از یک مقاومت آجر با توان بالا بصورت سری در ثانویه ترانس به همراه هیت سینک و فن برای خنک سازی این مقاومت .
در نهایت هم اتصال این خروجی به باتری ( البته این مقاومت سری برای حالتی هست که ترانس شما توانایی تامین جریان بالایی داشته باشه و شما به این روش بخواهید جریان رو محدود کنید)
این روش پیشنهاد نمیشه اما کار میکنه !!

روش اصولی اما نیاز مند تست، تحقیق و توسعه :
شما در این روش به یک رگولاتور خطی با قابلیت constant current نیاز دارید که به وسیله ترانزیستور، مقا‌ومت و دیود زنر پیاده سازی میشه. خروجی ولتاژ و سطح کلمپ جریان این رگولاتور رو روی مقادیر مورد نظرتون تنظیم میکنید و تمام.
خنک سازی ترانزیستور های پاور هم فراموش نشه
برای اطلاعات بیشتر در مورد عملکرد مدار مذکور و نحوه محاسبات و پیاده سازی اش میتونید از لینک زیر کمک بگیرید
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://electronicsarea.com/voltage-regulator-using-current-limiter/&ved=2ahUKEwixgbuy8PyIAxU5xQIHHYKYJ3EQFnoECDMQAQ&usg=AOvVaw3yvqJ9YENylUaJ44SDUJnd