بله. درسته. توی سایتهای دیگه اسم دومی رو دیدم. ولی بخوام به صورت کلی یک فهرست از اینا داشته باشم کجا باید بگردم؟ سایت خاصی هست مشخصات میکروکنترلر رو بدم و یک فهرست بگیرم؟
اگه دنبال پیدا کردنشون توی یک سایت فروش قطعات هستید، میتونید برید توی دسته بندی میکروکنترلر و روی قیمت از پایین به بالا سورت کنید.
ولی اینجور میکرو ها ممکنه توی هر سایتی نباشند، چراکه اکثرا تولید کننده های چینی میکروهای خیلی ارزون دارند و اطلاعاتشون ممکنه توی سایت هایی مثل موزر یا سایت های معتبر نباشه (یا حتی تو اینترنت نباشه!)
در کل خیلی دنبال راه سر راست و سریع و راحت نگردید.
سلام دوستان. ببخشید بابت تاخیر توی پاسخگویی. واقعیتش دنبال چیزی هستم که بشه راحت گیر اورد و مثلا تعداد قابل توجهی ازش رو واسه یک پروژه و تولید انبوه اون خرید و استفاده کرد. و مهمتر اینکه قابل اعتماد باشن.
یک گزینهٔ خیلی مناسب دیگه AVR هست. ولی سوال این هست که توی سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۴ هنوز هم مناسب هست واسه پروژههای جدید بریم سراغ همچین چیزایی؟ یکی از دوستان که متخصص هستن گفته بود مصرف برق AVR میتونه نسبت به STM32 مشابه بیشتر باشه.
وگرنه اگر مصرف برق رو در نظر نگیریم، خانوادهٔ attiny میتونن مناسب باشن.
سلام
با همکلاس دوران مدرسم که الان تو ایالت تگزاسه ایالات متحده (آمریکا) حدود ده ساله ساکن و شاغل در زمینه برق هست چند سال پیش در مورد همین قضیه AVR و ARM صحبت میکردم ، من گفتم مگه AVR منسوخ نشده اونجا؟
گفت میدونستی ناسا برخی پروژه هاش رو هنوزم با AVR میبنده؟
دوست عزیز اینکه چه میکروکنترلری انتخاب کنی بستگی به پروژت داره بعنوان مثال پروژه ای که سرعت بالا نیاز نداره چرا باید رفت سراغ میکروی سریعتر، حساس تر و گرونتری مثل ARM ؟
شما بالاتر صحبت از ارزونی و میکروهای چینی کردی الان رفتی رو ARM و AVR !
همون میکرویی که مهندس mahdi بالاتر معرفی کردند خوبه، به شرکتهای وارد کننده مثل لیون هم که کد و تعداد بدی برات میارن هر چقدر از هر چی بخوای …
برای انتخاب میکرو یا هر کنترلر مشابهی چند عامل مهمه:
1- تعداد ورودی خروجی
2- تعداد پریفرال های کاربردی مثل شبکه
3- سرعت مورد نیاز اجرای پریفرال ها
4- حافظه
5- قیمت
6- سایز و پکیج
با سلام ، ارزانترین میکروکنترلر اسم و رسم دار STM8S003F3P6 هست ، مابقی طراحی و تولید شرکت های چینی و تایوانی هستن که از نظر تامین تعداد و داشتن رفرنس منوال نمیشه بهشون اعتماد ۱۰۰ درصد داشت.
برای مثال HK32F030MF4P6 ،
محصولات شرکت های Nuvoton,Holtek , WCH ,PUYA و… از این دست هستن.
ضرب و تقسیم اعداد ۳۲ بیتی مربوط به کامپایلر مورد استفاده هست که آیا از نوع داده هایی مثل Long int پشتیبانی میکنه یا نه ، و ارتباط خاصی به سخت افزار میکروکنترلر نداره.