سلام و درود بر حضرات سیسوگی
داستان اینه که میخوام وقتی برق میره میکرو STM32 چند ثانیه ای وقت برا ذخیره مقادیر مورد نیاز در حافظه فلش خارجیم داشته باشه، بهمین دلیل میخوام از یک سوپر خازن 0.47F که از قبل رو دستم باد کرده استفاده کنم، مدارات زیادی تو اینترنت برای باطری بکاپ و اینا هست اما من میخوام از این خازن برای تغذیه تمام پورت های میکرو و حافظه فلش با هم استفاده کنم نه فقط میکرو، این طرح چطوره؟ حدالامکان ترک 3.3V نارنجی در تصویر رو سعی میکنم سرراست ببرمش تا سر فیلترهای خازنی میکرو مه چسبیده بهش و از اونطرف با کمترین طول و پیچ و خم ببرم سر حافظه فلش خارجی:
تغییری مثل مقاومت بنظرتون نیاز داره؟ خودم فکر میکنم بعد از دیود یک مقاومت کوچیک برا تاخیر شارژ بد نباشه بگذارم و به مقاومت ترک اکتفا نکنم.
چه کنیم که عمرش بیشتر شه این سوپرخازن بنظرتون، مدار جایگزینم داشتید بفرمائید استفاده کنیم سپاس
سلام دوست عزیز، برای این موضوع پیشنهاد نمیکنم که از دیود در مسیر تغذیه ۳.۳ استفاده کنید، این دیود باعث کاهش ولتاژ تغذیه میشه و علاوه بر تلفات، باعث کم شدن ولتاژ شارژ خازن هم میشه. این موضوع ممکنه در اینتراپت pd هم دردسر ساز بشه.
بنابراین پیشنهاد میکنم از خروجی رگولاتور دو مسیر تغذیه داشته باشید، یکی برای شارژ خارن با مقاوت و دیگری برای ۳.۳ ولت تغذیه
ما بین خازن بکاپ و تغذیه اصلی هم از یک ماسفت برای سوییچ جریان استفاده کنید.
اگر هم نگرانی برای بازگشت ولتاژ بکاپ به سایر قسمت های مداری و کوتاه شدن بازه زمانی قابل استفاده دارید، دیود را قبل از رگولاتور بگذارید.
3 پسندیده
سلام مهندس مرسی از عنایتی که فرمودید
اون عکس رو همینجوری رو یکی از فایلها خازن گذاشتم که منظور رو برسونه طرحی کاملش مثل بردهای دیسکاوریه اینجا آپلود کردم، در حقیقت سوپر خازن بعد از دیود قرار داده شده در عکس قبل و LED رو هم بردم قبل از دیود که از سوپر خازن تغذیه نکنه وقتی برق رفت:
دیود رو برای تفکیک ولتاژ ST Link Programmerموقع برنامه ریزی از رگولاتور گذاشتم اما اونجا تو عکس اول یادم رفته لینک دسترسی مدار پروگرمر رو بگذارم.
در مورد افت ولتاژ فرمایش شما درسته حدود 0.2 ولت افت میده این شاتکی.
در اصل میفرمائید سوپر خازن رو با یک سوئیج بیارم تو مدار برای بهینگی در شارژ و افزایش عمر مثل این:
اینجوری میشه با خود میکرو مقدار شارژش رو هم مدیریت کرد و هر وقت لازم بود شارژش کنم مگر از آیسی شارژ براش استفاده کنم که بعضی تو اینترنت گذاشتند، نظر شما چیه؟
در مورد طول عمرش من سابقه این کار رو ندارم نمیدونم این خازن در طولانی مدت باد میکنه یا نه، این دیتاشیت خازنه:
این سایتم اطلاعات خوبی توش بود در مورد متدهای کنترل سوپر خازن، میگذارم آیندگان اگر گذرشون افتاد استفاده کنند:
سلام دوست عزیز،
به عقیده من مداری پیشنهادی شما بسیار کاربردی هست که در عمل هم رفتار مورد انتظار را داره. در مورد نوع خازنی که اشاره فرمودید هم بنده تجربه کاربری خوبی با این برند داشته ام و مورد منفی ازش ندیدم.
و در نهایت با توجه به جذاب بودن موضوع این تاپیک و نبود ریسورس فارسی که تشریح کنه رفتار super cap و نحوه تعامل باهاش رو، پیشنهاد میکنم که این موارد را در قالب یک مقاله در سیسوک منتشر بفرمایید تا همه دوستان بتونن از تجربه ارزشمند شما بهره مند شوند.
3 پسندیده
سلام و عرض ادب
لطف دارید مهندس من شاگردم هنوز، اگر انشا… فرصت شه با کمال میل دوست دارم گوشه ای از دینم رو به سیسوگ ادا کنم چون اینجا خیلی چیزها در این سالها یاد گرفتم!
چند تا سایت مثل این که بالا لینک کردم یافتم که محتوای فوق العاده ای توشون بود و در سایتهای فارسی متاسفانه همونطور که اشاره فرمودید چیز خاصی پیدا نکردم جز یک سری محتوای معرفیه فروش محور (خدا بیامرزه اموات شرکتهای وارد کننده و پخش کننده قطعات صنعت الکترونیک رو در کشور که اگر اونها برای فروش رفتن وسایلشون سایت نمیزدند و تولید محتوا نمیکردند واقعا همینم که هست نداشتیم چون کمند بسترهای فنی مثل سیسوگ به نسبت ظرفیتی که ما تو کشور داریم)
من این مدار رو که تغییراتی هم میخواد (وقتش که رسید همینجا منتشر میکنم) برای جایگزین باطری بکاپ قراره استفاده کنم که باعث میشه کلا باطری حذف شه، چیزی که فعلا فی البداهه تو فکرمه اینه که یک فیدبک از خروجی رگولاتور بدم بصورت وقفه سخت افزاری به میکرو که قطع برق تغذیه رو بفهمه، سوپر خازن رو از طریق یک مدار مثل سوئیچ های چنج آور با همین مدار فوق که حالا شاید بعدا نمونه بهتری ازش درآوردم استفاده کنم برای تامین برق میکرو و حافظه فلش تا مقادیر تایمرها و متغیرهای مورد نیازم ذخیره شه تا وقتی برق اومد تایمر ها و اون متغیرهای مورد نظر با همون حالت قبل بکار ادامه بدن، این باعث میشه از دردسرهای تعویض باطری و شارژ و اینکه این مدل باطری الان شده فلان تومن اصلا گیر نمیاد و جانمایش تو جعبه و غیره راحت شیم.
این خازن رو تو دیتا شیت زده 1000 ساعت تست میده که البته بستگی به کاربری و جریانی داره که ازش میکشیم ولی فکر کنم بازدهیش در این طرح باتوجه به جریان پائین میکرو و حافظه خیلی بیش از چند ثانیه ای باشه که من نیاز دارم، برای این کاربرد که چند ثانیه وقت میخواد برای ذخیره متغیرها سایز کوچکترم جوابه فکر کنم اما چون این رو داشتم تو وسایلم گفتم بزار با همین پیش برم.
لطفا دوستان به بحث بپیوندند و بنده رو از نظرات و لینکهای مفیدشون بی نصیب نگذارند تا تکمیل تر هم بشه و سپس مقالش کنم انشا… در اولین فرصت.
سپاس
3 پسندیده
یه موضوع خیلی مهم اینه که شارژابر خازن ها باید آهسته و کنترل شده باشده وگرنه خراب میشه!
مداراتی هستد که با جریان کنترل شده این خازن ها رو شارژ میکنند.
توصیه میکنم در این خصوص حتما بررسی کنید.
2 پسندیده