نویز فیلتر برای رله

درود و علیکم بر سیسوگی ها
دو تا موتور AC ضعیف با جریان زیر 500mA دارم که با رله های روبردی دارم با میکرو استارت میکنم، پلیگان و خازن 100nF 275V MKT هم دو سر بوبین گذاشتم و VDR هم دو سر کنتاکت گذاشتم، زمین ترانزیستورهای راه انداز رله هم با فریت بید جدا کردم اما بازم یک وقتهایی که موتور میره زیر بار و تنش مکانیکی میکرو رو ریست میکنه، فیلتر RL و RC اضافه کردم بعنوان اسنابر اوضاع بهتر شد اما میخوام بدونم تو این تصویر رو چه حساب مقادیر سلف 100mH (زیاده ظرفیتش و فقط مدل بشکه ای موجوده در بازار) و خازن 47nF رو برای فیلتر کنتاکت رله در راه اندازی بار متناوب انتخاب کرده کسی میدونه؟

شما چه مقادیری رو بعنوان رنج عمومی در فیلتر RL و RC مدارات اسنابر استفاده میکنید؟ مثلا 100nF عمدتا در مدارات استفاده میشه چون تجربی یه این نتیجه رسیدند که فرکانس اکثر نویزها با اون ظرفیت فیلتر میشند …
یک آموزش سالها پیش میدیدم که مدرس میگفت با اسیلوسکوپ باید بار رو در حالت اتصال به رله رصد کرد و سلف یا خازن مورد نظر رو انتخاب کرد…
یکی میگت مشترک کنتاکت رله ها رو به یک لاین فیلتر وصل کن … (جا اشغال میکنه لامصب وگرنه قطعا بی تاثیر نیست)
البته که محاسبش برمیگرده به مدار 1 فصل مدارات RL و پاسخ گذرا در کلید زنی اما الان چیزی از اون مباحث آکادمیک یادم نیست متاسفانه

سلام بر شما
لطفاً عکس های واضح از مدار ساخته شده و طرح مدارچاپی هم بفرستید تا امکان بررسی دقیقتر فراهم شود

سلام
الان در حال حاضر شماتیک همین مدار بسته شده با این تفاوت که از اپتوکوپلر استفاده نکردم، ترانزیستورم C945 و دیود 1N4148 بسته شده، یک خازن 100nF 275V MKT هم دو سر بوبین به موازات دیود گذاشتم.
خواستم برم سلف و خازن با همین مقادیر بگیرم برای بستن اسنابر فردا اما گفتم بزار قبلش بپرسم چون از قبل تعدادی سلف و خازن دارم تو ظرفیتهای مختلف.
سلف 100mH کمه و اگرم باشه فقط بشگه ای هست با قیمتی نزدیک به هر عدد 10 هزار تومان !

مییگماااااااااااااااااااااااا !
نکنه اون فیلتر RL نباشه و منظورش Load باشه؟!!!
تا جایی که میدونم آخه اسنابر مدارش RC هستش !
دیود TVS با کد P6KE300CA چطوره برای دو سر کنتاکت رله استفاده کردید؟
جریانم برای هر کنتاکت 0.5 آمپره زیاد نیست.

به خودتون محبت کنید و مداری که در واقع ساختید را برای پرسش به اشتراک بگذارید :wink:
همینطور عکس هایی از مدار ساخته شده + طرح مدارچاپی که واضح باشه بفرستید

(اون RL قراره Load باشه-دو سر کنتاکت رله VDR گذاشته میشه مدار اسنابر هم RC مناسبه براش - اینکه تغذیه میکرو به چه شکل از برق شهر تامین شده مهم هست - نوع موتور و بار هم تا حدی مهمه - سیم کش اطراف مدار مهمه)

پ.ن: شما برای یک سرماخوردگی هم پیش دکتر بروید با یک چوب و چراغ قوده نور میندازه ته حلق را میبینه، ندیده نسخه نمیده، مگه اینکه اپیدمی باشه و از قبل نسخه را نوشته باشه :blush:

2 پسندیده

سلام جناب مهندس
مشکل ساعتی بعد از گذاشتن پست رفع شد و همونطور که حدس زدم و شما اشاره فرمودید اون فیلتر RL نیست بلکه منظور طراح در اون مدار Load هستش که همون باعث گیج شدن من شده بود که نکنه این فیلتر RL هستش و کار من لنگه همینه!
یک پرچم برای حذف این پست گذاشتم برای مدیریت که فکر کنم تشخیص به حذف ندادن.
مشکل چطور حل شد؟
با کمی فاصله دادن بوبین و سایر قطعات از هم و تمیز کاری سطح برد بهمراه مدار RC و TVS، ایجاد یک سطح جدید بعنوان زمین مدار.
مداری که من ساختم روی برد سوراخ دار آماده هستش جناب مهندس با چیزی که در ذهن شماست (پروژه آلتیوم یا نرم افزارهای مشابه و PCB با چاپ سبز و راهنما به سفارش ناسا) فرق داره عکس ازش بفرستم کسی چیزی در اون شلوغی سیم ها و پایه ها متوجه نمیشه چون نه شماتیک داره نه جانمایی همش ذهنی انجام شده ذهن گفته اینو بزار اونجا لحیم کن دستم انجامش داده.

هر کس دید و سبک خودش رو برای تحلیل مسائل و پاسخ به اونها داره و الیته برای من محترمه اما به شخصه پیش پزشکهایی که همون اول بجای سعی در تشخیص و بدون دو کلمه حرف (مثل همون پرانتزی که شما لطف کردید نوشتید) با مریض دو صفحه آزمایش و MRI مینویسند با طلبکاری دستش میدند میگند برو اینارو بگیر نمیرم… یکبار دکتر همین کار رو کرد گفتم دکتر من تا جواب اینها بیاد جنازم رفته تو سردخونه شما اگر طبیبی تشخیص خودت رو بده اگر من تا وقتی جوابشون بیاد زنده موندم چشم نتیجش رو براتون میارم…

با تشکر از جنابعالی از مشارکتتان یا حق

سلام بر شما
چه خوب که مسئله حل شد
آنچه در ذهن مخاطب بواسطه سؤال شما بوجود می آید بر اساس داده هایی است که شما اعلام و ارسال می کنید نه پیش فرض های قبلی !
در پزشکی یک سری علائم بالینی و کلینیکی یا معاینه عادی هست و یک سری آزمایشهای پاراکلینیکی و همان آزمایشهای خاص و…
حالا در کار شما در مرتبه اول معاینه عادی مهم بود که نیاز به نقشه و شرح حال و یک عکس از رخ اجرا داشت
همانطور که پزشک حداقل رخ حضرت عالی را از نزدیک می بیند تا اگر لازم شد به مرحله بعد ورود کند یا نکند

وقتی مدار شما روی برد سوراخدار اجرا شده و در سوال خود مطرح نکرده اید حداقل باعث می شود مخاطب فکر کند مدار چاپی طراحی کرده اید !
ولی اگر بداند می تواند احتمال اختلال به این واسطه را بدهد و ذهنیت دقیق تری داشته باشد که یک عکس بیشتر این موارد را مشخص می کند و نیاز به توضیح کمتری دارد , دقیقا مانند علائم بالینی یا کلینیکی که پزشک از نزدیک شرایط بیمار را می بیند

مهمترین اصل برای گرفتن جواب مناسب, پرسش صحیح با دادن اطلاعات کافی و دقیق است
موفق باشید

2 پسندیده

کاملا صحیح میفرمائید
امروز پس از چند ساعت کار نرمال باز میکرو ریست خورد !!!
یک شماتیک تو آلتیوم کشیدم مربوط به طرح اولی که پیاده کرده بودم (البته با اعمال شاقه چون وقت زیادی براش ندارم) بارگذاری میکنم ممنون میشم راهنمایی بفرمائید اگر ایرادی داره :

ذهنم بیشتر رو فاز مشترک بین کنتاکت مشترک رله و آداپتوره، البته منبع تغذیه چوک فیلتر داره اگر نداشت براش ترانس پالس میگذاشتم.

با توجه به عکسی که گذاشتید، موردی که بیشتر به ذهن من میرسه، عدم کیفیت مناسب منبع تغذیه هست!

1 پسندیده

سلام
بله میدونستم به این موضوع اشاره خواهد شد، حقیقت من این دستگاه رو با اقلام بجای مانده از خونه تکونی ته کشوهام ساختم و هیچ چیزی رو از بیرون نخریدم تا حالا برا این دستگاه، قراره سیستم فیلتراسیون آکواریومم رو اتوماتیک انجام بده (اقتصاد مقاومتی) :grimacing:
خروجیش 500mA هستش که در واقع کمتره مثلا 400~300 میلی آمپر اما تو این کاربرد جوابه با دوتا رله 10mA و دوتار ورودی اپتوکوپلری … هر چند که وقتی رله ها میرند زیر بار لب مرزه…
چیزی که عجیبه اینه که وقتی رله زیر بار نیست همه چی اوکیه و همه چیز از وقتی شروع میشه که رله ها میرند زیر بار و یا خروجی تغذیه کم میاره یا نویز از پمپ میفته رو ورودی تغذیه…
بنظر شما استفاده از لاین فیلتر در ورودی مشترک کنتاکت رله ها و افزودن فیلتر RC و دیود TVS اوضاع رو بهتر میکنه یا یکراست برم سراغ جایگزین کردن منبع تغذیه؟
بخوام بلوک تغذیه همین تو باشه باید برم سراغ منابع تغذیه روبردی بیارم بیرون باید آداپتور بگیرم.
از طرفی منابع تغذیه رو بردی و حتی آداپتوری هم مثل آدم چینیا یک جورند هم ظاهری هم باطنی.
همینم که دیدید رو عینا از تو قاب یک آداپتور بیرون آوردم در نمونه مشابه قبلا!
منبع تغذیه پدر مادر دار سوئیچینگ ریلی میشه و گرون.
خودم با ترانس و خازن صافی و پل دیود و نهایتا رگولاتور بسازم کیفیتش فکر نکنم خیلی با این فرق کنه میکنه؟
آداپتورهای لب تابی بین راهی (که اتفاقا اصلا از بین راهی بودنشون خوشم نمیاد) گزینه های خوبی اند یکی دارم ولی بزرگه لامصب…

جواب: از منبع تغذیه بهتری استفاده کنید
ترانسی یا سوییچینگ تفاوت نمی کند

*فیلتر کردن بخش های مختلف مدار باعث افزایش انرژی منبع تغذیه نمی شود!

پ.ن: مثل روز روشنه تا مدار زیر بار نرفته اشکالاتش مشخص نمیشه
مانند هر وسیله یا حیوان باربری :person_shrugging:t4:

2 پسندیده

سلام مجدد
مثال هات من رو یاد یکی از اساتید سابقم میندازه مهندس که هنوز مثال هاش رو یادمه :sweat_smile:
پیروی تشخیص شما منبع رو عوض کردم، یک منبع قوی تر نویز فیلتر دار گذاشتم مشکل حل شد
سپاس از همراهی شما مهندس.

1 پسندیده

سلام خوشحالم که کار راه افتاد و خاطره بازی شد :wink::rose:

1 پسندیده