سلام خسته نباشید.
با مدار لامپ کم مصرف یه منبع تغذیه درست کردم.
مدار لامپ کم مصرف رو یه سری تغییراتی دادم(10 دور سیم 0.65 میلی متر دور سلف پیچیدم و مدار ایستارترش رو اتصال کوتاه کردم و خازن استارتر رو برداشتم و خازن های موجود در خروجی رو مشابه کردم(100 نانو)).اوکیه و خروجی مورد نظر رو از سیم پیچ ثانویه میده. ولی ترانزیستور ها زود داغ میکنن. ترانزیستور هاش 13005 هست. بلافاصله بعد پل دیود، دو مقاومت فک کنم 500 کیلو داره که هر کدوم مال یک ترانزیستور هست. بعدش یک مقاومت 1 اهم میره امیتر و یک 15 اهم سری با 500 کیلو میره بیس. بنظرتون چرا ترانزیستور ها زود داغ میکنن چیکار بکنم؟ (ازش جریانی هم نمیکشم ولی داغ میکنه)
سلام شماتیک مدار بزارید لامپ کم مصرف میتونه مدارات مختلفی داشته باشه
C1: 15uF
C2: 1.5nF
R1 & R2: 470k
Q1 & Q2: 13005
R3 & R5: 15Ω
R4 & R6: 1Ω
C5 & C6: 100nF
و کل بخش لوله حذف شده(دیود های 11 و 12 وجود ندارن) و خازن 4 حذف شده و کلا اتصال کوتاه شده.
سیم پیچ ثانویه 12 دور هم با ضخامت 0.65 در سلف 1 اضافه شده برای خروجی 12 ولت.
بقیه مدار کاملا مشابه.
اگه نیازه از مدار عکس بدم؟
کسی نظری نداره؟ چه کنم؟
مقاومت بیس رو افزایش دادی ببینی چطور میشه؟
داغ شدن ترانزیستور BJT عمدتا بدلیل جریان کشی اتفاق میفته، آمپرمتر سری کن با پایه ها ببین کدوم داره از مشخصات قید شده در دیتاشیت فراتر میره مشکل همونجاست
ممنون.
اگه ترانزیستور 13009 بذارم جاش اوکی میشه؟
اگه آره چه تغییراتی در خازن ها و مقاومت ها بدم که حداقل 6 آمپر بتونه بده؟
و واسه DC کردن خروجی، دیود شاتکی 3 آمپر بذارم اوکیه؟ چون 6 آمپر میخوم میتونم دو تا موازی کنم واسه سیکل مثبت، دوتا موازی کنم واسه سیکل منفی؟؟
مشخصات ترانس رو میدونی که چند ولت و چند آمپر در خروجی بهت میده؟
لامپ کم مصرف هیچوقت مدارش 6 آمپر که هیچ 1 آمپرم بهت نمیده و ولتاژ بالایی که تولید میکنه در یک لحظه برای استارت گاز داخل لامپ فلوروسنته نه اینکه بصورت دائم جریان و ولتاژ بالا در خروجی تحویل بده.
اینو میتونی از اون خازن ورودی 10uf بفهمی که جریان دهیش کمه این مدار مگر اینکه ترانسش قوی باشه، مدار خروجی ترانس رو جدا کن با مولتی متر ولتاژ بگیر و با یک بار کم مصرف جریانش رو اندازه بگیر و کم کم افزایش بده ببین تا کجا کشش داره ترانس، نباید قوی باشه این ترانس.
ن از خروجی مدار که استفاده نمیکنم ولتاژ بالاست.
و بله خروجی 1 آمپر که نمیده. واسه همین تغییراتی دادم. این مدار مال یه لامپ 40 وات بوده فک کنم الآن تا 2 آمپر میده. باید یکسو کنم تا اندازه بگیرم.
دور سلف بزرگ، یه چند دور سیم لاکی پیچیدم، تا وقتی که ولتاژ با فرکانس بالا وارد سلف میشه جریان تو سیم پیچ ثانویه القا بشه. و نمیشه ولتاژ دو سر ترانس(همون سلفه) رو اندازه گرفت(حداقل من نمیتونم) چون فرکانسش خیلی زیاده.
اون سیم پیچ ثانویه رو هم قطرشو 0.65 زدم؛ فک میکنم تا 5 یا 6 آمپر رد میکنه ولی این ترانزیستور تا 45 وات تحمل داره و 4 آمپر خروجی.
ولتاژ خروجی سیم پیچ ثانویه رو هم به یک دیود پل وصل کردم اندازه گرفتم(ولی بخاطر فرکانس خیلی بالا دیود باید فست یا شاتکی باشه بنظرم واس همین دقیق نمیشد) تقریبا حول و حوش 16 و 18 بود.
کلا قسمت فیلامان ها رو اتصال کوتاه کردم و خروجی ولتاژ بالا(اگه دقت کرده باشید روی برد لامپ کم مصرف 4 پینه، دوتاش خروجیه) رو اتصال کوتاه کردم تا یک سیکل دائمی ایجاد بشه تو مدار.
نمیدونم آیا حرفایی که میزنم درسته یا نه. شما ببخشید
آموزششو هم تو یوتیوب دیدم. این لینکش:
و گفتید ظرفیت خازن ورودی کمه(15 میکرو فاراده). افزایشش میتونم بدم؟
راستی. سلف اصلی(همون ترانسه) رو هم عوض کردم. یکی با دور بالا تر اولیه گذاشتم و باز دورش 14، 15 دور سیم 0.65 پیچیدم. بین پایه های بیس و امیتر هم مقاومت 100 اهم لحیم دادم. دیگه مشکل داغ کردن زیاد رو ندارم. (یه سیم پیچ با هسته هوا درست کردم وصل میکنم خروجی، داغ میکنه و دود میکنه ولی ترانزیستور ها فقط گرم میشن.)
هیت سینک بزار این داغی بدلیل القای جریان در ثانویه ترانسه،در کل این مدار بیشتر به درد بازدید گرفتن در یوتوب و شبکه های مشابه میخوره تا استفاده عملی و حتما باید بهینه سازی بشه و تغییر کنه.
ممنون. آره گذاشتم اوکیه.