بنده حدود 7 سال در زمینه برق صنعتی فعالیت میکنم.و در حال حاضر تکنسین برق کارخانه ای مشغول به کارم 30 سال سن دارم با مدرک کاردانی برق..جدیدا علاقه مند شدم به برد های پروگرمر شده در صنعت مانند برد های کنترلی فشار باد هیتر ها کوره های هوشمند…میخوام برنامه نویسی و در کل الکترونیک رو شروع کنم به یادگیری خوشحال میشم پندی از دوستان متخصص در این زمینه بشنوم…اگر در زمان و سن الان بنده بودید چکار میکردید. خط یا نقشه یادگیری چه مسیری باشه معرفی منبع یا هرچیز دیگه.
من مسیر شما رو اومدم و با ده سال سابقه در اتوماسیون صنعتی الان بیش از 5 ساله در الکترونیک فعالم.
در دنیای اتوماسیون و برق صنعتی با تجهیزات استاندارد کار میکنی و مطمئنی تجهیزی که دستت رسیده استاندارد های صنعت رو پاس کرده، مثلا خیالت راحته که PLC از نظر ثبات عملکرد مشکلی براش پیش نمیاد چون اگر قرار بود پیش بیاد اصلا دست شما نمیرسید و مجوز تولید نداشت یا ترانسمیتر SIL3 از نوع EX قطعا استاندارد صنعتی رو داشته که شما با هزینه گزاف برای جایی مثل دکل نفتی تهیه کردی همینطور.
ولی در الکترونیک از این خبرها نیست و خودت باید محصول استاندارد رو طبق استاندارد در ابعاد جزئی تر به نسبت صنعت ارائه بدی، مثلا استاندارد IPC میگه نباید محصولی که میسازی دماش در مصارف مختلف (عمومی، صنعتی، پزشکی، نظامی و غیره) بسته به کاربری از فلان درجه بالاتر بره اما اینکه چکار کنی تا به اون دما نرسه دانش میخواد و اونجا تو استاندارد معمولا گفته نمیشه یا پراکندس و خودت باید همت کنی جمع کنی و این استانداردها هم رایگان و در دسترس نیستند.
خلاصه بگم شما از برق قدرت میخوای بیای الکترونیک، مثل سفر گالیور به شهر لی لی پوت و آدم کوتوله هاست، مقیاس و ابعاد خیلی ظریف تر و کوچکتره شما در قدرت ندرتا با مقیاس زیر آمپر و 230 ولت سر و کار داری اما الکترونیک میکرو آمپر و میکرو ولت.
عین اینه که شما در دریای سالم سازی شده که تا چند صد متر هم که جلو بری ارتفاع یا عمق آب تا کمرت هست شنا کنی یا یک استخر و بعد بخوای بیای تو اقیانوس وحشی و عمیق.
الکترونیک انرژی و وقت زیادی ازت میگیره و به اون راحتی که فکر میکنی نیست اگر بخوای توسعه دهنده محصول بشی اما برای علاقه و سرگرمی میتونی از هر جا دلت خواست شروع کنی.
توصیم بهت اینه که کتابهای برق هنرستان در زمینه الکترونیک رو که ساده و تصویری هستند رو بخون و چند تا دوره ببین بعد برو تو یک شرکت در زمینه الکترونیک با حقوق مشابه همونجا که هستی تا بتونی اموراتتم بگذرونی.
مثل خیلی ها که فکر میکنند از سر کار میام غروب با روزی یکساعت دیدن ویدئوی دوره آموزشی و چهارتا مدار آماده اینترنتی با قطعات ارزون سر هم میکنم و با هوش مصنوعی مشاوره میکنم و بعد با یکی شریک میشم چند برابر تو بازار صنف و شغل خودم میفروشم نباش، این تفکریه که اکثر بچه های صنعتی نسبت به الکترونیک دارند و عمدتا هم وسط راه میبرن.
اگر برات سخت بود الکترونیک برو سراغ اتومایسون صنعتی و PLC ها که به صنعت نزدیکترند و دانش عمیق لازم ندارند و الانم دیگه آموزشش فراوانه.
موفق باشی
ممنونم دوست عزیز استفاده کردم از عرایض شما..بسیار جامع بود. بحث زمانبر بودن یا سخت بودن فراگیری یک تخصص از نظر بنده گویای عیار اون تخصصه و به دست اوردن عیار بیشتر مسلما با ارزش تره…صرفا من این بحث رو راه انداختم تا از منابعی که میتونم بهره ببرم برای بادگیری اشنا بشم. و صد البته از تجربیات دوستان..نمیخوام کلیشه ای صحبت کنم ولی زیاد دید درامد زایی به این موضوع ندارم. نه که کلا ندارم اولویتم اون نیست.صرفا بعد طراحی های پیش پا افتاده روی خانواده avr که نتیجه داد ولذت بردم از نتیجه شوق و شوری برام شد برای ورود به مباحث یادگیری بیشتر.بنده فعلا از لحاظ درامد از جایگاهم راضی هستم. و بیشتر هدفم فراگیری تخصصه جدیده..و از اونجایی که رسته های گسترده ای داره الکترونیک میخواستم بیشتر نقشه راه بگیرم تا پله پله نتیجه بگیرم و باعث اشتیاق بیشترم بشه تا اینکه درجا بزنم و برام کاری بیهوده و خسته کننده بشه
سلام
اول ببین هدفت دقیقا چیه.
چون احتمالا طراحی مدارات رو در هدفت نداری بهترین کار استفاده از مدارهای آماده مثل : بردهای دیسکاوری شرکت st یا آردوینو ها یا ESP32 ها و رزپری پای و … باشه.
وقتی مداری رو که آماه کدنویسی هست و اکثر استاندارد هارو داره بخری دیگه نگران مشکلات ریز و درشت و مجهول نمیشی و میری مستقیم سراغ برنامه نویسی و ساخت دستگاه های مختلف و لذت بردن از اونها.
اگر هم به هوش مصنوعی علاقه داری میتنی در ابتدا از کامپیوتر شخصی خودت به عنوان برد سخت افزاری استفاده کنی و چند پروژه هوش مصنوعی اجرا کنی که خیلی لذت بخشه و بعد از بردهای آماده برای کدی که نوشتی برای پیاده سازی هوش مصنوعی استفاده کنی.
سختی یا اسونی مسیرت به یک چیز بستگی داره: آیا میخوای یک محصول تجاری و درامدزا بسازی یا سرگرمی و در کنارش شاید محصولات هم بعدا تولید کنی
اولی خوب نیاز به توان و مهارت های زیادی هست و مسیر سنگینی داره اما دومی رو میتونی در طی چند ماه انجام بدی
بی احترامی به انجمن نبود پاسخم رو حذف میکردم!
بزرگوار وقتی AVR کار کردی دیگه تازه کار در الکترونیک به حساب نمیای پس چرا میگی “تازه میخوام شروع کنم” بایست اشاره به این موضوع میکردی!
نمیدونم چرا اینطور جا افتاده AVR یا 8051 هر کی کار کنه تازه کاره مثلا ARM, FPGA حرفه ای !!!
سرکار گذاشتن کار خوبی نیست.
موفق باشید
@M_Azizpour
مهندس حالا شاید منظورشون توی دانشگاه بوده!
حالا اگر هم جوابتون توی گروه تلگرامی بود یه چیزی. اما توی انجمن که میزارید صدها نفر دیگه غیر از سوال کننده استفاده میکنند از توضیحات و تجربیاتتون مثل بنده.
ممنون از شما
شکسته نفسی میفرمائید مهندس از زمین به آسمون نمیباره از آسمون به زمین میباره
امثال من از محضر حضرت عالی استفاده میکنیم
بله موضوعی که اشاره فرمودید یکی از تفاوت های انجمن و گروه هاست و من هم بهمین دلیل پاک نکردم چون عرف بر اینه که سایرین به بحث بپیوندند و تکمیل کنند شاید شما نکته ای در ادامه همین بحث گفتید و من بهره بردم یا مدتی بعد کسی خوند و استفاده برد.