مورد نشان شده در در شکل1 و شکل4 برای جلوگیری از تخریب خازنه؟ درسته اینکار و بهتره چطور این محافظت رو انجام داد که به تبع اون خروجی محافظت بشه؟
مورد نشان شده شکل2 (مقاومت ضربهگیر)
در شکل3 همان ابتدا با زنر تکلیف ولتاژ رو معلوم کرده بعد رسیده به یکسوساز نیم موج… ولی در شکل4 اول نیمموج بعد ترکیب مقاومت و زنر قبل از خازن هموارکننده و در شکل5 اول خازن گذاشته…
در اینگونه مدارها با یکسوسازی نیم موج ولتاژ کاتد دیود یکسوساز با زمین (بدون بار و خازن) 155ولت میشه؟ 1.41Vrms/2
و با فرض قرار دادن خازن صافی و اتصال کوتاه خازن کاهنده، 310V ؟
چرا تولید کنندگان تثبیت کننده (مثلا زنر) نمیگذارند؟
درود بر شما
1- ببنید در ابتدا من بر این باورم که کلا هدف ار بکارگیری انواع محافظت ها در مدار تخریب خارن نیست. معمولا اهدافی مثل : محافظت از ولتاژ خروجی به منظور محافطت از بار و مصرف کننده، رگولاسیون ولتاژ خروجی و … دنبال میشن که جواب سوال اولتون همی مورد هست.
2- مقاومت ضریه گیر به منظور ایجاد یک فیلتریتگ low pass با پهنای باند مورد نظره که بتونه اسپایک ها ولتاژ ورودی رو دمپ کنه
3- بله درسته، در یکسوساز هنگام انتخاب دیود، پیک جریان و پیک ولتاژ معکوس مهمه
4- سوالتون در مورد تولید کنندگان رو متوجه نشدم
5- در شکل 5، ترکیب مقاومت و زنر یک رگولاتور خطی با رگولاسیون بار کم به شما ارائه میده. و جریان مقاومت برابر مجوع جریان زنر و خروجی میشه، در صورتی که جریان خروجی از حدمشخصی بیشتر بشه ناچارا جریان زنر کم میشه و میتونه زنر رو از ناحیه شکست خودش خارج بکنه.
مورد جواب 4 به کسر قطعات تثبیت کننده اشاره میکند که احتمال زیاد به دلایل جیبی از مدار حذف میشوند.
در شکل3 ابتدا زنر گذاشته بعد دیود یکسوساز و خازن…
در شکل4 ابتدا دیود یکسوساز بعد مقاومت و بعد زنر و بعد خازن صافی …
در شکل5 اول خازن صافی بعد مقاومت بعد زنر … (ولتاژ خازن چند؟)
کدام ترکیب درستتر است؟ حداقل ولتاژ خازن بر اساس این ترتیبها چند ولت باید باشد؟
مورد جواب 5 فکر میکنم نهایت جریان دهی تغذیه 50mA را اگر بار بکشد خروجی فقط از لحاظ افت ولتاژ تاثیر میگیرد و منظورتان خارج شدن از ناحیه شکست همین است؟
راجع به مورد 4 احتمالا همینطوره، معمولا تا جایی که من دیدم این مدار ها در محصولات نسبتا ساده و ارزان قیمتی مورد استفاده قرار می گیرند که قراره تیراژ بالایی داشته باشه! بنابرای چنین حرکتی دوتا نکته مفید برای تولید کننده داره که میزارم خودتون حدس بزنید
راجع به مدارها؛ باید بگم همه این مدارها درست هستن و با انتخاب مقادیر مناسب میتونن ولتاژ خروجی موردنظر رو رگوله کنند. اما تفاوتشون چیه ؟ اپلیکشنشون و اینکه چه مقدار توانی رو قراره تامین کنند و یک نکته مهم، ریپل خروجی! هزینش هم به قول خودتون تعداد المان های بیشتر کانورتر هست.
و درنهایت هم برای اینکه سوال اصیلتون رو بی جواب نزارم، باید بگم مدارهارو بررسی کنید ببینید کدون برای استفاده شما مناسبتره. اما در کل توی مدارهایی که من دیدم مورد 5 مرسوم تر بوده