کنترل فن توسط USB و لینوکس

درود

من چجوری میتونم یک فن 12 یا 5 رو از طریق USB کنترل کنم؟
چه قطعاتی نیازه و چقدر حدودا هزینه داره؟

یک روتر OpenWrt دارم که داغ میکنه می‌خوام فن بذارم زیرش ولی نمیخوام دائم فن روشن باشه، هر وقت دما رفت بالا روشن کنم و اومد پایین خاموش کنم، دما رو از طریق شل میتونم بگیرم و روتر هم شبکه داره هم usb.
ولی کنترل فن رو بلد نیستم.

مدل روتر: WRT32X
فن هم هنوز نخریدم

سلام دوست عزیز
دوتا راه کار میتونم پیشنهاد بدم :
1- ببینید آیا توی روترتون قابلت قطع و وصل کردن تغذیه 5 پورت USB رو دارید یا نه، اگر دارید میتونید یک کولپد استفاده کنید و یک برنامه بنویسید که دما از چه نقطه ای بالاتر رفت فن روشن بشه و از چه نقطه ای پایین تر اومد خاموش بشه
2- خرید ماژول کنترلر فن که معمولا خوشون سنسور دما دهم دارند، سنسور دما رو میتونید به روتر بچسبونید (با چسب سیلیکونی) و یک تنظیم نیاز داره. بقیه قسمت هارو خودش هندل میکنه.

ممنونم بابت راهنمایی
مورد اول رو سرچ زدم چیزی پیدا نکردم. فکر نمی‌کنم داشته باشه.

مورد دوم امکان‌پذیره، برد و سنسور و فن آماده هست توی بازار ولی اخه حیف هست خود برد روتر چندتا سنسور داره و فکر میکنم دقیق تر از سنسور بازار باشه، اگر دقیق تر نباشه دمایی که اندازه میگیره نزدیک تر به واقعیت هست بخاطر محل نصب و سنسور خارجی رو بقول شما باید تنظیم کنم.

بیشتر دنبال بردی هستم که از USB دستور بگیره و رله باشه اگر LAN هم باشه خوبه. سرچ زدم به GPIO رسیدم ولی نمیدونم چیه و چجوری کار کنم و چه مدلی بگیرم.

سلام مجدد،
مگه شما میخواید دما رو دقیق اندازه بگیرید ؟ :slight_smile:
خود معمولا CPU و یا ماژولی که داخل روترهست GPIO هم داره، اما بعید میدونم این پین ها از بیرون قابل دسترسی باشند.
با فرض بودنشون هم، لازم هست که مداری طراحی کنید که بتونه فرمانی که از سمت GPIO خارج میشه رو تبدیل کنه، مثل ماژول های رله.