سلام عزیزان و وقت بخیر.
ما یدونه شارژر لپ تاپ دل داریم، دو تا ترانس داره ، فیوز سوزونده بوده، برای تجربه و آموزش می خواستم عیب یابی و تعمیرش کنم.
فیوز 3.15 آمپری را عوض کردیم، با لامپ تست ، متوجه شدیم، پل دیود هم سوخته، اونو هم با مدل متناسب ش تعویض کردم، متوجه شدیم بازم سلام تست روشن میشه، متوجه شدیم یدونه از ماسفت های قدرت به همراه فیوز مقاومتی 2 دهم اهمی سوخته.
الان لامپ تست روشن نمیشه، ولتاژ 310 ولت هم در خازن فیلتر داریم، ولی شارژر روشن نمیشه، کمی گوش دادیم ، صدای سوئیچینگ نمیاد!
من دیگه موندم این چشه.
میشه کمک کنید؟
خیلی ممنون می شوم دوستان کمک کنید.
با سلام و خسته نباشید ،
اینکه میگید مقاومت ۲ اهمی سوخته ( که در واقع مقاومت سیمی شنت هست ) میتونه دلیل بر سوختن آیسی سویچینگ هم باشه.
سلام ، ممنون از پاسخگویی.
نه، مقاومت دو دهم اهمی سوخته، کنار آی سی ماسفت قدرت!
پارت نامبر آیسی سؤیچینگ مربوطه:TEA1753T میباشد.
اجازه آپلود PDF ندارم.
مقاومت مورد نظر به عنوان شنت در مسیر سورس ماسفت قرار میگیره.
اگر بسوزه ، ولتاژ بالایی دوسرش افت میکنه که وارد فیدبک جریان آیسی سویچینگ میشه و اکثر مواقع باعث سوختنش میشه.
پایه ۷ آیسی برای تغذیه لحظه استارت استفاده میشه ، همچنین پایه ۱ هم برای تغذیه آیسی در حالت بعد استارت.
ببینید چه ولتاژی در این پایه ها دارید ، اگر ولتاژ ۰ بود اتصال کوتاه بودن این پایه ها رو نسبت به منفی بررسی کنید.
نسبت مقاومت پایه ۷ به گراند آیسی ۶۰ کیلو اهم میباشد.
نسبت مقاومت پایه ۱ به گراند آیسی حدودا ۴ مگا اهم می باشد.
مشخصات خازن استفاده شده برای تغذیه خود آیسی ۴۷ میکرو فاراد ۳۵ ولت می باشد.
خازن سالم بوده و برای اطمینان بیشتر، با جنس نو عوض شد، تغییر ی حاصل نشد.
ولتاژتغذیه آیسی ۲۱.۸۲ ولت می باشد.
ولتاژ پایه ۷ نسبت به گراند ۲.۸ دهم ولت میباشد
به عنوان آخرین بررسی ، ولتاژ پایه ۳ هم اندازه بگیرید ، اگر ۰ یا نزدیک ۰ بود یعنی اپتوکوپلر مشکل داره.
در غیر اینصورت احتمال بالای ۹۰ درصد آیسی سویچینگ مشکل داره.
ممنون در اسرع وقت، نتیجه را می نویسم.
یدونه آیسی دیگه هم داره با پارت نامبر tea179t.
بعد این که آیا راهی هست برای تست سلامتی ترانس کوچک اولی؟
بعد این که اون ترانس کوچک اولی وظیفه اش چیه؟
ترانس کوچک در بخش اولیه برای PFC هست.
اون آیسی ۸ پایه هم برای کنترل فیدبک و ولتاژ خروجی هست ، اگر خراب بشه ولتاژ خروجی وجود داره اما کمتر یا بیشتر هست…
اگه ترانس اولیه خراب باشه، بازم منبع تغذیه شروع به کار نمیکند؟
بعد این که نفرمودید روش تست ترانس کوچک برای اطمینان از سلامتی آن چه چیزی می باشد؟
ولتاژ پایه ۳ ، ۰.۰۴۷ ولت DC هست.
بخش PFC برای اصلاح ضریب توان استفاده میشه ، حتی اگر PFC کار نکنه ( منظور اینکه صرفا جریان رو از خودش عبور بده ) باز هم تغذیه شما خروجی خواهد داشت ، هر چند ممکنه تحت بار کم بیاره .
اگر ترانس PFC دچار خرابی قطعی باشه ، در خازن صافی ۴۰۰ ولت ، ولتاژی نخواهید داشت.
اگر هم ترانس PFC دچار خرابی اتصال کوتاه حلقه شده باشه ( احتمالش خیلی کمه ) ماسفت PFC و فیوز ورودی مکرر میسوزه.
ممنون، طبق توضیحات جناب عالی ، در این صورت اپتوکوپلر مشکل داره. آیا با تعویض آن مشکل برطرف میشود؟
در ضمن ولتاژ دوسر خازن صافی ورودی ۳۱۰ ولت میباشد ، یعنی در این صورت PFC خراب هست؟
حالا اگه من ترانس PFC را دربیارم با تستر LCR T7 ، باید چه کارهایی برای اطمینان از سلامتی ترانس انجام دهم؟
متهم اصلی آیسی سویچینگ هست ، تست یا تعویض اپتو کوپلر صرفا برای رفع ابهامات و شک ها و اطمینان به خرابی آیسی انجام میشه.
همچنین ساختار شارژر شما به گونه ای هست که آیسی سویچینگ TEA1753 همزمان کار کنترل بخش PFC و بخش سویچینگ اصلی رو بر عهده داره ،یعنی اگر آیسی سویچینگ خراب بشه نه PFC کار میکنه ، نه خروجی خواهید داشت.
اونطوری که در تصویر مشخصه ، ترانس PFC شما ۴ پایه داره ، ۲ پایه اصلی و ۲ پایه فیدبک که پایه های فیدبک به هم نزدیک هستن.
پایه های اصلی باید ظرفیت سلفی در حد چند صد میکروهانر تا چند میلی هانر نشون بده ، و پایه های فیدبک هم باید ظرفیت سلفی در حد چند ده میکروهانری داشته باشه.
ببخشید ، اگر می فرمایید که به احتمال قوی آیسی سوئیچینگ مربوطه به مشکل خورده، اصولا نباید قطعات اطرافش هم به مشکل بخوره، در این صورت ، طبق عکس ها ، کدام قطعات اطراف منبع تغذیه را از نظر سلامتی باید بررسی کنم؟ از هر کدام بخش ، عکس واضحی خواستید می توانم ارسال کنم در صورت نیاز.
ضمنا تا جایی که از کارکرد اپتوکوپلر فهمیدم، برای فعال شدنش باید به دو پایه دیودی ولتاژ اعمال بشه.
در این صورت وقتی که برد را به برق 220 AC وصل می کنیم اصولا باید ولتاژ DC در دو سر پایه های دیودی باید داشته باشیم؟؟
با خرابی ماسفت ها ، قطعات بین پایه ۱۰ و سورس و ۱۱ و سورس ماسفت دیگری میتونه خراب بشه.
فعلا نیازی به عکس نیست.
و اینکه دقیقا باید ولتاژ بین کلکتور و امیتر اپتوکوپلر اندازه گیری بشه ( برای اطمینان از اصطلاحا سرکوب نشدن ولتاژ فیدبک )