سلام به مهندسین عزیز
یه گلایه از خودمون دارم.
درسته که اینجا فروم پرسش و پاسخ هست و جای گله و شکایت نیست اما این موضوع مهمیه و در آخر با یک پرسش خاتمش میدم تا قوانین اینجا هم خدشه دار نشه.
اول سوال:
آقا یا خانم مهندس، شما برای طراحی و ساخت یه مدار چشمک زن چقدر دستمزد میگیرید؟
کمتر از 800 هزار تومن برای همچین کاری نمیصرفه.
چرا؟
چون اگر امروز من مهندس میتونم همچین مداری رو در کمتر از نیم ساعت بسازم دلیلش اینه که سالها زحمت کشیدم و هزینه های زیادی کردم و اینکه الان از من نیم ساعت وقت میگیره دلیل نمیشه قیمت پایین بدم یا مجانی کار کنم.
چرا یه تعداد از مهندسین برای انجام پروژه ها اینقدر قیمت پایین میدن که باعث میشه:
1- جایگاه مهندسین در جامعه پایین بیاد
2- مثل کارگر ساده برخورد بشه
3- دستمزد کارها اینقدر افتضاح بشه
4- ارزشی برای کارمون قائل نباشن
یک پزشک چرا اینقدر بهش بها داده میشه؟ چون خود پزشکان جایگاهشون رو تو جامعه حفظ کردن و همیشه پشت هم درمیان
مگه یه پزشک چقدر سختی کشیده و چقدر تلاش کرده؟ حتی به اندازه نصف مهندسین هم تلاش نکردن و سختی ندیدن (البته به غیر از پزشکان خاص)
اما صرف رفتن پیش یه پزشک و معاینه خودتون ببینید چقدر هزینه داره و در عین حال چقدر پیش مردم دارای احترام هستن.
بعد از مدت ها حاضر شدم یه پروژه از داخل ایران قبول کنم دلیلشم آشنایی واسطی بود که سفارش رو آورده بود
یه مدار ساده بود که برنامه نویسیش حدود 4 روز زمان نیاز داشت
بعد از کلی کلنجار رفتن با خودم حاضر شدم هزینه رو 4.8 میلیون بگم تا تو این شرایط اقتصادی کشور به این بابا فشاری نیاد
کارفرما با تعجب نگاه میکرد! از تعجب اون خیلی نارحت شدم البته دلیل ناراحتیم خود ما مهندسین بودیم نه کارفرما
بعدشم حاضر نشدم از این پایینتر بیام و جدا شدم.
چرا مهندسای عزیز در داخل کشور وقتی کارفرا اینقدر قیمت و ارزش کار شمارو پایین میاره شما کوتاه میاد؟
بزارید بدونن بدون شما کل پروژه رو زمین میمونه و کار کلا میخوابه، اونوقت قدر کارمون رو میدونن
در آخر اینکه تا خودمون برای کارمون ارزشی قائل نشیم بقیه هیچ اهمیتی و ارزشی برای ما قائل نمیشن.
دوباره سوال رو مینویسم و لطفا پاسخ واقعی خودتون رو بنویسید:
آقا یا خانم مهندس، شما برای طراحی و ساخت یه مدار چشمک زن چقدر دستمزد میگیرید؟
جهت اطلاع دوستان هزینه انجام پروژه در خارج از کشور ساعتی حدودا 1.2 میلیون میشه و این اصلا گرون نیست بلکه ارزش کارمون و سختی هست که سالها توی اتاقامون و آزمایشگاه هامون کشیدیم